Türkiye’de En Çok Para Kazandıran 10 Meslek
Türkiye’de En Çok Para Kazandıran 10 Meslek!
Türkiye’de piyasaların gelişim yönlerine göre standardın üzerinde kazanç sağlayan meslek dalları vardır.
1.Elektrik – Elektronik Mühendisliği
Dünya çapında gelişen teknoloji nedeniyle artık elektrik özellikle de elektroniğin girmediği neredeyse hiç bir alan kalmadı ve elektrik – elektronik mühendisleri neredeyse doktor kadar ihtiyaç duyulan kişiler haline gelmiştir. Yerine göre değişse de maaşları 5000 TL’den başlayarak ucu açık olmakla beraber ilerler.
2.Kıdemli Yazılım Mühendisliği
Artık yazılımın olmadığı neredeyse hiç bir cihaz bulunmamakta elektronik mühendisi cihazın bedenini ortaya koyuyorsa yazılım mühendisleri de o cihaza ruh kazandıran en önemli kişilerdir ve bir kıdemli yazılımcının maaşı 100.000 TL ye kadar çıkmaktadır.
3.Doktorluk
İnsanların olmazsa olmazı tabi ki de doktordur. İnsan hayatında büyük ya da küçük birçok hastalığa yakalanır ve bunların en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsinde en az bir doktora ihtiyaç duymaktadır. Doktorlar devlet kadrolarında 5000 ile 8000 TL arası rakamlara çalışsalar da özel sektörde doktor maaşlarını okumak için bile bazen iyi bir matematik isteyebilir.
4.Kurumsal Danışmanlık
Bazı kurumlar ya da kurumsal firmalar birçok konuda bilirkişi ye ihtiyaç duymaktadırlar. Çünkü firmaların bazı kararları hayati önem taşıyabilir. Aylık gelirleri 170.000 TL’yi bulabilir.
5.Avukatlık
Günümüzde anlaşmazlıkların ve ayrılıkların iyice çoğaldığı dönemlerde avukatların çalışma alanı oldukça genişlemiş ve avukatlar çok ciddi rakamlarda kazanç elde etmektedirler. Ortalama bir Avukatın maaşı aylık 50.000 TL’yi bulabilir.
6.Pilotluk
Başta yolcu güvenliği ve sorumluluğu olmak üzere, pilotların gerek uçağın uçurulması gerekse güvenli bir şekilde yere inmesi olsun riskli mesleklerden biridir ve bunun yanında pilotlar teknolojiyi yakalamak ve kendini sürekli güncellemek zorunda olan kişilerdir ki bu nedenle işlerini iyi yaparlar. Yıllı maaşları 310.000 TL’yi bulur.
7.Askerlik
Herkes kolay gibi görür ama aslında neredeyse en zor meslek askerlerin denebilir. Ülkeleri için açlık, susuzluk, yorgunluk gözetmeden ve maddi hiç bir menfaat beklemeden özellikle evlerinden ve ailelerinden uzak çalışırlar ve onların var olan ama görünmeye endişeleri yüzünden daha bir sorumlu tutarlar kendilerini rütbeli askerlerin yer, zaman ve çalışma şartına göre değişmekle beraber ortalama 8 – 10 bin maaşları olduğu ve bunu yanı sıra devletin sağladığı birçok ekonomik ayrıcalıktan yararlandıkları bilinmektedir.
8.Mimarlık
Ülkemizde gittikçe gelişen kentsel dönüşümler neticesin de mimarların hayatımızda ki yeri ve önemi de artmıştır. Mimarlar aslında Osmanlı’dan bu tarafa ülkemizde ve devletimizde yetişmektedir ve asıl mimari Osmanlı zamanında önem kazanmıştır. Ortalama iyi bir mimar bu gün yaklaşık 20.000 TL kazanabilir.
9.Faktoring Hizmetleri
Belli firmaların alacak girdilerinin düzenli şekilde tahsil edilmesini sağlayan ve belli bir ücret karşılığında firmanın vakit ya da emek harcamadan alacaklarına ulaşması hizmetini sağlayan aracı şirketlerdir ve aylık kazançları yaklaşık 1.5 Milyon TL’dir.
10.İşletmecilik
Tabi ki içinde bulunduğunuz sektöre göre değişse de aklını kullanabilen bir işletmeci doğru strateji ve doğru pazar ortamıyla aylık gelirini 50.000 TL’nin çok üzerine çıkartabilir. Ülkemizde birçok firma işletmeciye ihtiyaç duymaktadır. Çünkü bir firmanın sahibi olmakla orayı işletmek veya çoğu zaman bir firmanın kazanmasını sağlamak ile yönetimini sağlamak aynı şey olmayabiliyor.